Akademický rok KAIROS

Deň spolča Kairos

Ako bývalo zvykom počas minulých semestrov, aj teraz v letnom semestri sme sa rozhodli v spoločenstve Kairos organizovať Dni spoločenstva vždy v prvý pondelok o ôsmej večer vo veľkom klube.
Dni spoločenstva slúžia na stretávanie a vzájomné zblíženie jednotlivých členov stretiek spoločenstva, ale dvere sú na nich vždy otvorené aj pre ostatných CUPkárov.
Keďže nás celkovo počas semestra čakajú 3 Dni spoločenstva, rozhodli sme sa im dať spoločnú tému, aby na seba jednotlivé stretnutia spoločenstva nasledovali. Štvrtácke stretko prišlo s návrhom pripraviť sériu stretnutí o Svätej Trojici, pričom by sme zakaždým prebrali jednu božskú osobu.
Prvý marcový pondelok sme si preto rozobrali osobu Ježiša ako Božieho syna – keďže sa stal človekom, jedným z nás, zdal sa nám ako božská osoba najbližší. Počas spoločného večera sme sa najskôr pokúsili vžiť do role učeníkov a zástupu, ktorý počúval Ježišovu reč na vrchu a prijal chlieb a víno, ako symbol toho, že Ježiš sa nám daroval celý. Potom nasledovali rozhovory pri občerstvení, následne sme si pozreli úryvok zo seriálu The Chosen, ktorý zobrazuje Ježiša veľmi ľudského a o svoje múdrosti sa s nami krátkym slovkom podelil aj náš kňaz Ivan. Po slovku prišiel čas na osobné svedectvo a večer sme zakončili spoločnou modlitbou vešpier.
Už teraz sa tešíme na ďalší Deň spoločenstva, ktorý nás čaká 8.4.2024 o 20:00 opäť vo veľkom klube.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

+ 4 = 5